Lodičky - výpredaje

Lodičky sú predovšetkým symbolom ženskosti. Sú rafinované a sexy. Dámske lodičky majú mnoho tvárí. Vie byť nežné i divoké. Klasické a aj sexy. Dámske lodičky prešli už dlhou históriou. Nosia sa už po stáročia. Lodičky jasne charakterizujú povahu svojej nositeľky. Je to klasická dámska nadčasová spoločenská obuv. Luxusné lodičky jednoduchého tvaru posunú každú ženu o stupeň vyššie na spoločenskom rebríčku.

V dávnej minulosti bola obuv brala len ako ochrana pred zimou a poranením nohy. Až keď sa spoločnosť sociálne rozdelila na bohaté a chudobné, začali sa tieto rozdiely prejavovať aj na obuvi. Vysoké podpätky nosili aj muži. (napr. francúzsky kráľ Ľudovít XIV.) Dôležitý bol štýl zdobenia obuvi, výška podpätkov. Predovšetkým podpätky zvyšovali prestíž, dôležitosť a majetnosť svojho nositeľa. Vysoké podpätky nosili vážené osoby. Podpätok spomaľoval ich chôdzu a tým zvyšoval ich úctyhodnosť. Topánky na podpätku mali veľký význam ako spoločenská obuv.

Naozajstný boom klasických lodičiek nastal až v roku 1860. Môže za to vynález šijacieho stroja. Črievičky na vysokých podpätkoch sa dostali snáď do celého sveta. Podpätky vzala na milosť aj Amerika a v 19. storočí spustila výrobu prvá továreň na dámske lodičky. V 20. storočia už sexy dámske lodičky dosiahli masovej obľúbenosti. Veľkú reklamu im preukázal Hollywood aj hudobný priemysel. Nový vzhľad im vtlačil lodičkový mág Christian Louboutin, alebo Christian Dior a mená ako Manolo Blahnik, alebo Jimmy Choo sa stali symbolmi pre luxusné lodičky.
Lodičky spravia každú ženu v okamihu viac sexi, viac sebavedomou a príťažlivou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára